Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kiinnostaako sinua kuulla hevostemme tarinat? Mistä mikäkin sai inspiraationsa, miten lopputulos poikkesi luonnoksesta, mitä mietin sitä tehdessä, miten ne ovat tärkeitä? Täällä avaudun teille. Minulla on suurimmasta osasta luonnokset vihkossa, näin voit verrata alkuperäistä suunnitelmaa lopputulokseen. Viimeinen kuva hevosesta on uusin, ja siltä hevonen näyttää nykyään :) Hevoset uusimmasta vanhimpaan.

KV Garçon Gelé "Gabi"

Tämän ponin nimeä en varmaan ikinä opi kirjoittamaan saatika lausumaan :D On siis ranskaa ja tarkoittaa vapaasti käännettynä jäätynyttä poikaa. Ponista tuli sellainen kuin halusinkin, piirustuksesta poikkeaa sen verran ettö tosiaan vaihdoin rodun sf'stä rrp'ksi jo ennenkuin aloin tekemään kaavoja. Minusta ruunikot joilla on siniset silmät ovat aivan uskomattoman hienon näköisiä, joten halusin sellaisen itsellenikin! Jännää miten orin silmistä tuli noin ison näköiset, vaikka ovat saman kokoiset kuin muillakin. Kaipa tuo sininen väri tekee sen? Oriin olen ihan tyytyväinen :) 

 

KV Amélie "Ami"

Amista tuli juuri sellainen kuin halusinkin :) Inspiroiduin Amélie elokuvan hahmosta, kun kuuntelin elokuvan soundtrackia. Amélie oli niin kertakaikkisen ihastuttava tyttö, vielä kun löysin upeaa mustaa kangasta niin idea oli täysin valmis pääkopassani :) Tamma on luonteeltaan hyvin persoonallinen; utelias, ujo ja energinen. Kuuntelin ponia tehdessäni esimerkiksi tätä ja tätä

 

KV Jyrinä

Reetustahan piti kovasti tulla Meri-Tuuli niminen tamma, petyin kovasti kun siitä ei tullutkaan tamman näköistä... Sain kuin sainkin kuitenkin tehtyä vaalennokset ja tummennokset, kuten keskimmäisessä kuvassa! Kuvissa ei ehkä erotu niin selkeästi. Merkistä tuli myöskin hiukan erilainen. Tarkoitus oli tehdä sellainen hevonen, josta itse haaveilen. Mielikuvana oli lempeä ruunikko suokki tamma, sellainen köpöttelyhevonen jonka ei tarvitsisi osata mitään kummallisempaa muuta kuin hurmata :D. Noh, aivan sellaista ei tullut, yritin pitää luonteen kuitenkin lempeänä, nyt kun oria katsoo se näyttää kyllä enemmän menevältä ja orimaiselta :) Suitsista tuli kyllä juuri sellaiset kun halusinkin! 

 

Shuruq Jawna "Jawna"

Haha, kuten näkyy, Shuruq Jawna ei todellakaan ollut ensimmäinen nimi,joka tuli mieleen! Tätä tammaa suunnittelin myös pitkään. Ja kuten näkyy, lopputulos ei poikkea juuri yhtään luonnoksesta. Puolivaiheessa turhauduin pahasti (olen perfektionisti..), kun käyttö ei ollutkään niin helppoa, eikä kaulasta tullutkaan niin muodokasta kuin kaavassa. Tammasta ei myöskään saa millään hyviä kuvia! Pidän paljon enemmän Jawnasta livenä kuin kuvissa, tuo kuva mikä yläpuolella on, on heilahtanut, mutta neiti näyttää eniten itseltään. Tammaa tehdessä soi esimerkiksi Secret Gardenin Elan sekä Steps

Déjá Vu "Deja, Devi"

Devistä tuli melko täydellisesti sellainen kun halusin! :) Tiedot tosin sen verran poikkesivat suunnitelluista että nimi Va Va Voom "Voomi" vaihtui Déjá Vu'ksi ja sukupuolikin sitten samalla. Orihan omaa myös identtiset suitset ja riimut kuin vasemmassa kuvassa. Tämän orin toteutin todella huolella, koska olin sen niin tarkasti suunnitellut, käytin myös toteutukseen aikaa ja vaivaa. 

 

Nocturne "Nora"

Alunperinhän halusin tallille pikkuruisen, pyöreän kirjavan ponin jolla on paksu tukka ja pienet korvat ja nimenä Farewell "Wanda"...Noh, tälläistä poniahan aloitin, mutta tulos oli puolivälissä niin kaamea että aloitin uudestaan, Julin kaavalla. Lopputulos olikin siro, isokorvainen, lempeä ilmeinen ja kirjava tamma. Itseasiassa niin siro, että kävisi helposti hevosestakin. Tämän ponin tekemiseen liittyy muistoja, eräs läheinen ihminen auttoi tämän teossa ja oli koko ajan läsnä. Inspiraation poniin sain Secret Gardenin Nocturne-nimisestä kappaleesta.  Tuon Farewell nimen aijon kyllä jossain vaiheessa käyttää, ties vaikka Noran varsalle nimeksi!

 

KVT At 19th Century "Cali"

Calista ei tullut oikein sellainen kuin siitä olisi pitänyt tulla, kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy :) Cali oli aivan kamala täyttää, muistan kun melkein itkin sitä täyttäessäni. Jos saisin siinä jotain muuttaa, niin laittaisin Calin oriksi, sekä roduksi esim hannoverin tai welsh cobin. Mutta Cali neitinä se on ja pysyy :) Alisa keksi tammalle nimen, ja Riikka ihastui tammaan täysin. Aina kun tammaa mietin, miellän sen "Riikan poniksi". :) Se onkin aina ollut rakastettu otus (niille ainakin jotka ovat täällä käyneet), jonka luonteessa on sopivasti haastetta. Calilla on myös tallin lempinimi ennätys....Kali-Kali, Kali, [chali], Kalinen, Sallukka... lista on loputon :)) Mielestäni tamma on myös omalaatuisella tavallaan kaunis, vaikka ehkä muut eivät ole sitä mieltä. Cali omaa myös arvokkaimmat suitset (aitoa nahkaa).

 

KVT Fanciful Silvermane "Siler"

Tätä ponia aloin suunnittelemaan aika pian Silerin emän Indigon tultua tallille, olisikohan ollut kesä 2010. Olin kehittynyt aika paljon heppojen teossa, ja halusin orimaisen, harmaan ja osaavan ponin tallille. Ponia en sen kummemmin suunnitellut, halusin sille jotain erikoisuuksia, laikkuja ja rengastähden. Innostuin ponista heti kun sain sen valmiiksi, se kuitenkin  lopahti jonkin ajan päästä. Koska Sileristä en halunnut luopua sen ihanan luonteen takia, täytin sen sekä kiinnitin korvat uudelleen. Rakastuin siihen uudelleen, vaikka sirosta ponista (kuten keskimmäisestä kuvasta huomaa) tulikin todellinen pullukka. Siler on tallimme vanhin asukki tällä hetkellä, ja sillä on ehdottomasti eniten tunnearvoa. Taidan olla ainut joka pitää ponia äärimmäisen suloisena, ehkä juuri tunnearvon ja pullean olemuksensa takia :) Sileri on myös pyörinyt paljon kisoissa, ehkä hiukan huvittavaa että koko tallin "lihavin poni" on rakas kisahevoseni :)

©2018 Kuunvarjo - suntuubi.com